22 november 2009, Djembé

Zondag 22 november j.l. verkeerden 17 van ons een kleine twee uur in de flow van ‘djembé’, ofwel Afrikaans trommelen. Nadat wij ons van ringen en ander beknellend materiaal hadden ontdaan, zette een ieder haar hoed nog eens goed op het hoofd, hief de ellebogen, rechtte de schouders, klemde een djembé-trommel stevig tussen knieën en bovenbenen en zie daar: de uitgangspositie van het trommelen!
Onze inspirerende leraar, voor de gelegenheid met paarse broek en rode baret, ontsloot voor ons hands/stapsgewijs de geheimen van de djembé-techniek en al snel klonken de klanken van donder Afrika door het tamelijk Hollandse buurthuis in Leeuwarden.
Wie dacht dat de ‘rumba’ een louter Latijns Amerikaanse aangelegenheid is, wist na deze sessie dat het hier ook een bekend Afrikaans djembé-liedje betreft, dat aan het einde van de zitting met het zweet op de kop, maar met volle overgave door de voltallige groep werd getrommeld!
Tussen het trommelen door nam onze Queen Antonia nog een paar leden de ´eed-van-niet-zeuren´ af door het opprikken van ´de speld´.
Tot ontsteltenis van de (ettelijke) wijnliefhebbers onder ons bleef de middag-versnapering beperkt tot thee, maar daarbij werden wel twee buitengewoon heerlijke huisvlijt-taarten (Hiltje: abrikozen + échte slagroom en Gery: appel/peer, waarvoor dank, dank, dank!) gepresenteerd.
De notoire alcohol-adepten kwamen na afloop alsnog aan hun trekken in het tot Ierse Pub getransformeerde Haersma-huis aan de Tweebaksmarkt.

Al met al was het weer een mooi, warm, ritmisch, rood en leerzaam evenement!

Met liefs en rode groet,
Petra(onella)

 

11 oktober 2009, installaties en hoeden maken

Onder bezielende en inspirerende leiding van Drieserée concentreerde een kleine 20 Simply Red leden zich zondagmiddag 11 oktober j.l. op het eigenhandig creëren van hét kernattribuut van ieder redhat lid: een rode hoed!
Veren vlogen door de lucht, tule was niet aan te slepen, nep-rozen en dito amarillessen werden wreed uit elkaar gerukt en op vilten/tule ondergrond genageld, linten werden gestrikt en haarbanden bekleed. Dat alles tussen geanimeerde conversatie en natjes en droogjes door. Het foto-verslag dat Mária afgelopen week rondmailde spreekt voor zich; de gezelligheid en creativiteit spát eraf!
Vanwege ons éénjarig bestaan spelde onze altijd begeesterde queen Antonia, bijgestaan door haar lieftallige gelegenheidsassistente Cisca, ieder lid de 'member-speld' op. Uiteraard pas nadat door het betreffende member plechtig de belofte was afgelegd: 'ik zal nimmer zeuren' (zoals een ieder weet geldt dit voor de clubuitjes; haal het thuis zo je wilt gerust in). Een bijzonder moment was de plaatsing van de speld in het rechter oorlelletje van Hiltje: voorwaar een intiem moment.

Wij kijken alweer uit naar het trommelfestijn op 22 november.

Met warme groet,
Petronella/Petra

 

23 augustus 2009, Seedykster toer

7 juli 2009, Museum de Trije Gritenijen en het Theehuis