Vrijdag 13 december 2019, jaarafsluiting bij De Vrijheid

"Vrijdag de dertiende"; voor wie bijgelovig is een vervelende datum! Voor de Rode Hoeden die zich in restaurant de Vrijheid verzamelden werd het juist een geluksdag, want de kok was erg goed in vorm en Melle Bakker nam ons voor het derde jaar in successie mee op een boeiende wijn-spijs ontdekkingstocht. Het was weer reuze gezellig.

Zondag 6 oktober 2019, bezoek aan puzzelmuseum Joure

Op deze zondagmiddag komen van alle kanten 17 Rode Hoeden naar Joure.
Bij het museum worden we hartelijk verwelkomd door eigenaar/oprichter Auke Reijenga met koffie of thee. 
De vier tafels, waaraan we plaatsnemen, staan vol met puzzels, breinbrekers en raadsels. Uiteraard beginnen we meteen te friemelen met houten vormen, metalen ringen, schuifpuzzels, touwtjes-met-bal en een tiental andere breinbrekers. Ondertussen vertelt Auke ons over hoe dit museum tot stand is gekomen en wijst ons op o.a. visuele puzzels aan de muur.
Na nog een rondje koffie bekijken we de bovenverdieping met een indrukwekkende verzameling oude puzzels en behendigheidsspellen in alle mogelijke uitvoeringen. We komen ogen te kort !

We hebben de smaak te pakken en puzzelen ons de weg naar “De Jongens van Joure” waar we heel gezellig verder kletsen en van de wijn en hapjes genieten.

Wat een leuke middag !!

 

Corry

Zaterdag 6 juli 2019, bezoek aan Kampen

Niet iedereen wist Kampen op de snelste manier te bereiken, maar om kwart voor twaalf gingen we met een kleine club “Rode Hoeden” vanuit de Stadskazerne met een roodgemutste gids op stap.
Ze wist ons veel historische wetenswaardigheden en anekdotes te vertellen van deze prachtige Hanzestad. We dwaalden door straatjes en steegjes, bewonderden fraaie tuintjes, kerken geveltjes etc. Een hoedenwinkel had zelfs speciaal voor ons rode hoeden ingeslagen,
“we komen straks na de lunch weer terug !!”
Maar dat kwam er niet van; tijdens de (heerlijke) lunch met uitzicht op de IJssel begon het eerst zacht maar later stevig te regenen, zodat we ons in stevige pas naar de auto’s aan de overkant van de rivier haastten.
Wat was het weer gezellig !!

Corry

Zondag 19 mei 2019,  Indonesische hapjes

Deze zondag gaan we in het paars-rood indonesische hapjes maken.
Om 2 uur verzamelen we ons in het voormalige stationsgebouw van Akkrum, waar Madjanti en haar man Eeltsje ons hartelijk verwelkomen.
We worden in ploegjes van 2 of 3 vrouwen verdeeld; ons worden alle kruiden en benodigde materialen getoond en dan gaat het los !
De messen geslepen, de kruiden gevijzeld, “wie heeft de knoflookpers ?, dat was ONS kipgehakt !” Wortels geraspt. “Hee da’s MIJN eiersnijder!” Gehakt gekneed, “hoe moet het gasfornuis aan? Hoe vouw je die loempia? Welke pan kan ik gebruiken?”
Madjanti weet overal de helpende hand te bieden.
En na onze noeste arbeid worden de tafels langzamerhand overvloedig gevuld met de zelfgemaakte snacks.
Met een drankje erbij proeven en smullen we van onze eigen - en andermans culinaire inspanningen. Het is meer dan we op kunnen...
Maar zelfs voor doggybags wordt gezorgd !!
(en de recepten krijgen we nog gemaild!)
Wat een leuke middag !!!

Corry

Vrijdag 22 maart 2019 : Marius van Dokkum, Andijk

Ieder van ons heeft weleens een schilderij van Marius van Dokkum in de hand gehad en bij velen hangt een “echte” van Dokkum op het prikbord. Het zijn schilderijen in de vorm van humoristische en prachtig gemaakte ansichtkaarten. Het is dan ook geen wonder dat veel Simply Red dames (ondanks de afwijkende dag) mee willen naar een lezing over de schilder door zijn zus Annet Mantel.
Vanuit alle windstreken komen we tegen 2 uur aangereden bij kunstgalerie De Mantel in Andijk, waar we hartelijk welkom worden geheten door Annet Mantel en haar man.
Al bij de entree herkennen we diverse werken van haar broer Marius van Dokkum. Na de koffie/thee gaan we naar de expositieruimte waar Annet een boeiende presentatie geeft over de humoristische schilderijen en prachtige stillevens die haar broer maakt. Het is extra genieten als zij details toont die je op het eerste gezicht misschien niet zou zien, maar die zijn werk extra bijzonder maken.
In de pauze stormen we af op de prentbriefkaarten, puzzels etc; ze zijn allemaal eigenlijk even leuk ! We bekijken het ingerichte huisje van opa Jan, over wie Marius van Dokkum diverse kinderboeken schreef. Na nog eens koffie/thee zien we nog een film over het ontstaan van een van zijn schilderijen.
Na deze geslaagde zonnige middag rijden we in dikke mist over de afsluitdijk terug.
Het was weer heel gezellig !!

Corry

Zaterdag 26 januari 2019: Nieuwjaarsborrel en kledingruil

Met tassenvol komen de ladies om twee uur binnen bij onze stamkroeg d’Oude Oost: paarse en rode broeken, jasjes, hoeden, rokjes, sjaals, schoenen etc. etc.
Drieserée en Marijke als getalenteerde en bevlogen verkoopsters; iedereen van de 22 aanwezige Red Hats gaat wel met één of meerdere vondsten naar huis.
Maar niet nadat we eerst met glühwein toasten op het nieuwe jaar. Queen Antonia blikt nog even terug op het afgelopen jaar en bedankt Coby, die zich vanaf nu wat minder met de evenementenorganisatie gaat bemoeien. Gelukkig mogen we voor creatieve ideeën nog wel eens een beroep op haar doen!
Elk lid heeft een bloem met een toepasselijk kaartje voor Coby meegenomen, en aan het eind van de middag gaat ze met een grote, feestelijke struik naar huis.
Voor sommige uitgeshopte ladies verzorgt Fenna nog een rondleiding door het dorp.
En dan komen de glazen en hapjes op tafel, worden gescoorde schatten geshowd en bewonderd en keuvelen en kletsen we heel gezellig tot laat in de middag.

Corry

13 januari 2019: Simply Red naar de ‘wonderdokter’

Op zondag 13 januari bezochten ruim twintig Simply Red leden (en twee introducés die de bestemming te verleidelijk vonden om aan zich voorbij te laten gaan) de vestiging van Betan Clinics in Groningen.

Het initiatief kwam van Gery die, met haar kennersblik als schoonheidsspecialiste, ons al langere tijd op het oog had als potentiële doelgroep  voor een grondige revisie van onze meer en minder gekreukelde aangezichten.

 

Na een hartelijke ontvangst met bubbels en hapjes, werden wij door dr. Volkan Tanaydin uitgebreid voorgelicht over de verschillende behandelingen met- en de effecten van ‘injectables’; fillers voor stabiele en botox voor beweeglijke rimpels.

Door zijn transparante en integere verhaal vielen de laatste restjes schroom weg en ontstond een levendige dialoog over de verschillende mogelijkheden èn de te voorkomen uitwassen van de z.g. ‘esthetische chirurgie’.

Menigeen droomde die middag éven weg naar een look zónder putjes, laagjes, rimpels. vlekjes en groefjes, die ons weliswaar een uitstraling geven van ‘doorleefd en ervaren’, maar ook van ‘geleefd en getekend’.

 

Na afloop van de informatieve presentatie werd door een enkeling al ter plekke een mini-consult gevraagd en vonden de visitekaartjes gretig aftrek voor een mogelijk later contact.

Op de groepsfoto die na afloop werd gemaakt is duidelijk te zien dat dr. Tanaydin en zijn staf duidelijk (nog) niet tot de doelgroep horen, maar ook de warme en vrolijke uitstraling van ons paars-rode gilde overstijgt elk leeftijdsongemak!

Nu maar goed opletten wie er de volgende ontmoeting fantàstisch uitziet!!!

Groet,

Petronella