Zondag 14 december 2013 Carmina Life

 

Eigenlijk zouden we heel wat anders doen vandaag, maar toen Elise vertelde dat ze meezong in Carmina Burana Life besloten we spontaan alles om te gooien en deze zondag de voorstelling te gaan bijwonen. In een grote loods op een industrieterrein in Leeuwarden was een deel als kerstmarkt ingericht, waar we uiteraard eerst over struinden. De verse knoflook was erg in trek. We warmden ons met koffie en glühwein voordat we naar de voorstelling gingen.In een ander deel van de loods was een piste gemaakt, waar omheen aan de ene helft een groot koor en een brassband stonden opgesteld, de andere helft was voor het publiek. Middenin de piste scharrelden wat geiten en schapen, een zwijn en een ezel, en een aantal dansers die dieren uitbeeldden. De dirigent en de solisten waren “verrijkt” met dierlijke accessoires als geweien op borst of rug en veren aan de vingers. Kortom een fascinerende beestenboel ! De voorstelling was geweldig, luisterend naar koor en orkest was er veel te zien in de piste. Na afloop moesten we het ritueel van een drankje en hapje helaas ontberen; alleen nog wat lauwe glühwein was voorhanden. Dat gaan we vast en zeker inhalen op de nieuwjaarsreceptie van 19 januari a.s. !!

Corry

 

  zondag 10 november 2013. FRIES MUSEUM

 

Sommigen van de deze dag aanwezige 20 roodgehoede vrouwen hebben al eens één of meerdere kijkjes genomen in het nieuwe Fries Museum, maar voor velen is dit de eerste kennismaking.We nemen meteen beslag op de stamtafel in de koffiehoek, daarmee een computerend jongmens (weinig) subtiel verdrijvend. Om 14.00 uur staat er een aardig meisje klaar om ons een rondleiding te geven.Op haar vraag wie volgens ons de beroemdste Fries allertijden is kakelen we talloze suggesties, van Grutte Pier tot Epke Zonderland; neen ! Dat was de schilder Sir Lawrence Alma-Tadema, (slechts) geboren te Leeuwarden. Ongelovig krabben we ons onder onze rode hoed; nooit geweten ! Evenmin kennen we de naam van de rijkste Friese familie ooit : van Pipenpoy, van de Liauckemastate  bij Sexbierum. We bewonderen (nou, bewonderen....?) de portretten van de laatste nazaat: Sophia Anna van Pipenpoy en haar familie. Nog zoveel zalen te bekijken , dat lukt ons never nooit in een uur, we werpen hier en daar een snelle blik en bestuderen nog wel op de bovenste verdieping de horizon, op de meest uiteenlopende wijze vormgegeven. Om half 4 gaan we richting De Walrus, waar we uiterst genoeglijk napraten, een drankje nemen en plannen smeden voor de volgende bijeenkomst.          Wat wiene wy wer moai fuort !!

 Corry 

Zondag 6 oktober Simply Red verovert Giethoorn!

Bestemming op 6 oktober was Giethoorn (het Venetië van Nederland); en dat heeft Giethoorn geweten!

Tijdens de koffie rond 11.00 uur in café De Fanfare (onze sfeervolle pleisterplaats deze dag), deed onze Queen Antonia nog een kleine poging tot enige regie m.b.t. het klaarstaande gebak, maar dat bleek al snel vergeefs; en geheel óngeorganiseerd maar met veel smaak verdwenen het appelgebak, de arretjes cake en de soezen met slagroom in de magen van 33 kwebbelende Simply Red leden in feeststemming.

Toch slaagde de Queen erin ons een warm welkom te heten en een terugblik te geven over de eerste vijf Simply Red jaren.

Plechtig zongen wij daarna het originele ‘Red Hat’ lied.

Na de koffie verspreidden wij ons wandelend over het dorp waar wij de plaatselijke bijouterie zaak en de vrijwilligers van het streekmuseum een vreugdevolle dag bezorgden qua aankopen c.q. bezoekersaantal.

Terug van de wandeling wachtte ons een zeer smaakvolle en goed verzorgde lunch. De tafelschikking was door de feestcommissie (chapeau Elly en Yvonne) vormgegeven door onze (weliswaar goed geconserveerde maar toch 50++) foto-koppen te voorzien van strakke, sexy en vooral jonge lichamen, geknipt uit gevarieerde glossy’s, hetgeen tot een hilarische zoektocht langs de tafels leidde voordat een ieder haar plek had gevonden.

Enigszins later dan gepland haastten wij ons na de uitstekende lunch, verdeeld in zes ploegen met captain, naar de naast het café gereed liggende fluisterboten alwaar wij ons inscheepten.

Wel, dat ging niet zonder enig gegil, gelach, gedoe, gewiebel en alras verzamelde zich een drie rijen dik publiek dat ons van harte aanmoedigde. In heel wat huisgezinnen zal via foto’s en films nog worden nagenoten van de uitbundige stoet van rood paarse dames die zich, worstelend met de stuur(in)richting, door de vaartjes van Giethoorn verplaatste.

Tijdens de tocht ontpopte captain Marijke zich tot een autonome leider door afwijkend van alle anderen de enige juiste route aan te houden, wat als heldendaad kan worden gekwalificeerd, maar er wel toe leidde dat haar ploeg een uur later dan de rest op het terras van De Fanfare, waar de witte wijn al gretig aftrek vond, kon neerstrijken. Dankzij de uitstekende bediening van het café werd ook de laatste ploeg nog uitgebreid van een natje en droogje voorzien.

Ter afsluiting verraste de feestcommissie (bravo Fenna en Coby) ons en onze Queen met een speciale ‘Simply Red’ tekst op de wijs van het originele lied en was er voor ieder een potje met (paarse) tulpenbol qua herinnering aan dit eerste lustrum.

Met dank aan de feestcommissie zien wij tevreden terug op een prachtige nazomer dag in Giethoorn, waar nog lang over zal worden gesproken.

Liefs en warme groet,  Petra

Zondag 25 augustus 2013. Fietsen met pontjes

Een stralende dag; 21 vrouwen verzamelen bij Frances thuis, met eigen, gehuurde en/of elektrische fietsen.
Het is weer goed toeven op het terras van huize Leushuis, potten met koffie, heerlijke broodjes staan op ons te wachten, en we tasten graag toe!
Om half twee zullen we starten, maar waar blijft Gerie G nou ? Toos belt.
Staat ze 10 m verderop bij de pont op ons te wachten !
De eerste pont vaart ons naar de Burd. Het waait hard, en allengs verdwijnen er steeds meer rode hoofdtooien in de fietstas.
Vervolgens fietsen we naar het volgende pontje, dat ons naar de Sytebuorren brengt. We genieten volop van de prachtige omgeving en komen zo bij de pont bij Ie-Sicht over de Hooidamsloot. Verder fietsend komen we bij de volgende pont naar Eernewoude.
Van daaruit gaan we langs de Langesloot om in 2 groepen met de dropjespont naar Warten gebracht te worden.
Inmiddels zijn we al uren onderweg en de gekoelde flessen wijn in Toos’ fietstas worden eindelijk aangebroken.
De laatste slok wordt achterover geslagen en wij bestijgen het stalen ros wederom. We voeren het tempo op, richting Wergea, en verliezen prompt 2 vrouwen. Dankzij de mobiele telefoon weet Toos ze weer op het rechte pad te brengen.
Via Idaerd fietsen we weer naar Yn’e Lyte om bij Oan ’t Wetter met een zucht in de zalig zachte kussens te zakken.
Na ruim 30 km fietsen smaken de drankjes en hete hapjes heerlijk !!

Een geweldig leuke middag !!!

Corry

Vrijdag 7 juni 2013. Ald Fryslan!

Vrijdag 7 juni hadden we ons uitje naar het veilinghuis "Ald Fryslan", te IJlst. Het was een prachtige zomeravond. We vertrokken weer, zoals van ouds, vanaf het oude gemeentehuis met twee auto's naar IJlst waar de overige dames zich bij ons voegden, nu waren we met z'n zestienen.
We kwamen in een grote loods, die vol stond met oude spullen, zoals: meubels, schilderijen, heel veel klokken en andere snuisterijen. Het deed mij een beetje denken aan een veredelde kringloop winkel. Wel was er mooi glas en zilverwerk en mooie oude sieraden. Sommige dames waren wel geïnteresseerd in bepaalde onderwerpen, kavels genoemd.
Op ons volgende uitje horen we of dit, middels het bieden, ook gelukt is. Daarna gingen we met elkaar naar "De Walrus" in Sneek, voor een afzakkertje.
Nou, dat hebben we geweten. Het voelde of waren we niet al te welkom, al was er voor ons gereserveerd. We werden uiteindelijk naar boven geleid, waar in een grote huiskamer kwamen. Het zat er wel gezellig. De bediening was niet al te hartelijk. Het eerste drankje kwam door met warme hapjes.
Bij de tweede ronde ging het fout. Een dienblad met tomatensap, witte en rode wijn, gingen over de kop! Toos kreeg de volle laag en de naast haar zittenden kregen ook een schamper mee. Francis haar nieuwe tas naar de knoppen en over Toos maar niet te spreken. Wat zag die er uit! Nou ik denk dat je je dat wel kunt voorstellen.
Het was een heel gedoe met poetsen, mopperen, maar geen excuses. Later werd dit wel goed gemaakt, maar toch zeer onhandig geregeld.
Maar het was toch weer een heel gezellig uitje, zoals altijd en om 23 uur reden we weer Grou binnen.
Als dit verslagje verschijnt, hoop ik dat alle vlekken weer zijn weggewerkt!

Hartelijke groet vanuit Portugal
Maeike Porte

Vrijdag 3 mei 2013. Simply Red into the media!

Vrijdag 3 mei 2013 overschreden 17 Simply Red leden royaal de noordelijke provinciegrenzen, door naar het Walhalla van de audiovisuele media af te reizen: het mediapark in Hilversum!
Na een ruim en interactief bezoek aan het kleurrijke ‘museum van beeld en geluid’, waar tot grote vreugde van ondergetekende oude TV fragmenten van ‘Ja zuster nee zuster’, ‘Klaas Vaak’ en de ‘Fabeltjeskrant’ te zien waren (naast nog heel veel meer op historisch audio/visueel gebied), belandden wij op het zonnige terras van het Loosdrechtse restaurant ‘Het Bruggetje’.
Daar was het goed toeven! Mooie zonnige locatie, adequate efficiënte bediening, prima eten en drinken, veel gezelligheid en warme belangstelling (een Gronings RedHat lid stopte met de toevallig voorbij toerende camper speciaal om ons te begroeten).
Opgetogen reden wij terug naar het Mediapark in Hilversum, om ons te melden bij het ‘comité van ontvangst’ van het programma ‘Vermist’ van Jaap Jongbloed, wiens (live) uitzending wij die avond als achtergrond publiek gingen meemaken.
Onze opgetogenheid werd enigszins getemperd door de serieuze inslag van het programma en de invloed van de camera’s, maar desalniettemin werden wij een geweldige ervaring rijker en waren wij (ook zonder rode hoed, die natuurlijk niet ‘op’ mocht in het publiek) voor diverse intimi herkenbaar live in beeld!
Dank aan Marijke en haar nichtje (lid van de Vermist-crew) voor deze bijzondere ervaring en voor het organiseren van dit mooie uitje.
Zwaar na middagnacht was ieder weer thuis, gezond en wel (oogjes dicht en snaveltjes toe)! 

Warme groet, 

Petra

  

 

Zondag 10 maart 2013. Diepvriesveem Wolvega

Helemaal geen voorjaar, we gaan de kou in! We krijgen vandaag een rondleiding in het Diepvriesveem Wolvega,waar Matthijs Cornelissen, zoon van Gery, ons zal rondleiden. Maar eerst verwent Gery ons bij haar thuis met koffie, cappucino en tompouce. Elise heeft van de Afrika-reis een prachtige presentatie gemaakt, die we onder de koffie gretig bekijken. Dik ingepakt met mutsen, sjaals, laarzen, omslagdoeken, als gingen we naar de noordpool, gaan we het bedrijf bekijken.
Na uitleg over de administratieve en technische aspecten gaan we enkele van de ruimtes voor bevroren opslag binnen. KOUD !!  -18 en -20 C!! We verbazen ons over de immense hoeveelheden diepgevroren ijsjes, kip en koffie en komen met blauwe neuzen en beslagen brillen weer buiten. Dan gaan we in auto-optocht naar café Het Lagerhuis in centrum van Wolvega, waar we met drankjes en warme hapjes vrolijk napraten.
Wat hebben we weer een leuke middag gehad!!

Corry

Zondag 13 januari 2013. Happy Red Year!

Zondagmiddag 13 januari verzamelden zich ruim twintig Simply Red leden in d'Oude Oost voor een eerste rode ontmoeting in het jonge jaar 2013. Onze queen Antonia hief het smakelijke glas Glühwein en dronk op ons aller gezondheid (en wij op dat van haar). Zij memoreerde een succesvol en sfeervol 2012 en riep ieder van ons op met nieuwe plannen te komen voor het voorliggende jaar. Spontaan ontstonden al enkele ideëen, dus daarover hoeven wij ons geen zorgen te maken.
Er was volop gelegenheid eens even goed bij te kletsen, uiteraard vergezeld van voldoende wijn en water. Aan het eind van de middag deden wij ons tegoed aan een royale en gevarieerde stamppotmaaltijd, waarna ieder van ons 'buikjesrond' huiswaarts keerde, met het vooruitzicht op (opnieuw) een prachtig Simply Red jaar, waarin ook ons eerste lustrum valt. De eerste contouren van een lustrumcommissie zijn al zichtbaar en ideëen daaromtrent zijn van harte welkom!
Vooreerst zwaaien wij een degelatie van ruim tien dames uit, die vanaf medio februari een reis door Zuid Afrika gaat maken: lieve meiden: heel veel plezier en kom gezond weer terug!

Warme groet,
Petra