27 september 2020, Pitch & Putt te Leeuwarden

Om half één deze zondagmiddag kleurt het terras van Pitch&Putt in Leeuwarden al uitbundig rood/paars.
We worden onthaald met koffie en appeltaart (voor de meesten van ons meteen de lunch..) voordat we met eigen of geleende stokken en 2 ballen de baan in gaan.
Toos heeft een indeling gemaakt van 5 groepjes van 3, t.w. één zeer geoefende, één minder geoefende, en één ongeoefende golfer. De pro/eigenaar demonstreert ons uitgebreid wat we moeten weten en doen voordat we aan het echte werk beginnen. Helaas komen de ballen niet altijd terecht waar ze zouden moeten landen, maar soms ook beter dan verwacht.

Tja, da’s golfen...

We verzamelen ons na een ronde van 9 holes weer op het terras om met een drankje en bitterballen de uitslag te horen.
Blijkbaar zijn we aan elkaar gewaagd, want de scores zijn bijna gelijk. Met nog een (paar)rondje(s) drankjes en bitterballen genieten we nog even na van deze geweldig leuke middag !!!

Corry

 

Bovenstaande foto's zijn gemaakt door Elise....onderstaand de foto's die Eeke uit ons rijke archief wist te vissen....in 2009 pitchten en putten we ook al eens....wat waren we nog jong....

23 augustus 2020, een bezoek aan Castellum Stoutenburght en dwalen door de "Oevertuin" 

Zondag 23 augustus verzamelden een kleine twintig leden zich, voor het eerst na de ontmoetingsloze coronaperiode, voor een ouderwets Simply Red uitje, mét gepaste 1,5 meter afstand!
De start vond plaats bij en in ‘Castellum Olt Stoutenburght’ in Blesdijke, waar kasteelheer Gregorius Halman ons tracteerde op een bevlogen verhaal over het imposante bouwwerk dat hij sinds 1990 geheel op eigen kracht en naar eigen fantasie, met alleen gebruikte materialen heeft gebouwd.
Van de ijstijd en het keileem (de fundering), via het ‘oefenen in fantasie’ (het gehele project), de Griekse mythologie (ornamenten als de Phenix en de Griffioen), de Romantische stijl en Jugendstil, naar de bouwkunst gebaseerd op balans en evenwicht van  Leonardo da Vinci; het kwam allemaal langs en wij hingen op 1,5 meter 1,5 uur aan zijn lippen!
Wij konden op adem komen in de prachtige, grote ‘Oevertuin’ in De Blesse van de gastvrije familie Van den Oever. Een rijke, in twintig jaar ingerichte oase van ongecultiveerde en gecultiveerde vijvers, bomen, beplanting en bloemen, waar wij slenterend, bewonderend en kletsend doorheen wandelden en waar de koffie goed smaakte.
Geheel conform de coronarichtlijnen had de organisatie middels noeste huisvlijt (speciaal dank aan Heleen Heemstra) voor iedereen een rood mond/neuskapje beschikbaar, dat ons op de groepsfoto het uiterlijk gaf van een bende kleurrijke bandidos.
De afsluiting vond plaats in Café De Steen, waar de witte wijn direct maar per fles werd besteld.
Het initiatief van de enthousiaste uitbater ons verzoek om ‘bitterballen’ te vertalen in ‘bittergarnituur’ werd (tegen onze natuur) enigszins mopperend ontvangen, hetgeen door alsnog nageleverde ballen werd goedgemaakt.
Voldaan en vooral bijgepraat keerden wij huiswaarts.

Warme groet,

Petronella

8 maart 2020, dag van de vrouw wordt dag van het eigengemaakte sieraad

Op deze internationale vrouwendag lopen 15 Red Hatters de gevangenis Blokhuispoort in Leeuwarden binnen, richting CEL.
Bij dit “Collectief Edelsmeden Leeuwarden” gaan we van meegebrachte zilveren lepeltjes een sieraad maken.
Niks geen water en brood; maar met koffie, thee en bonbons worden we ontvangen door Sanne en Melissa.
Na dat ze ons hebben uitgelegd hoe het zilver te bewerken, en hoe apparaten en machines gebruikt dienen te worden, gaan we aan de slag.
Geconcentreerd is iedereen bezig met hamers, zaagjes etc.
Sanne en Melissa staan iedereen met raad en daad bij, zodat we na een paar uur allemaal een met een zelfgemaakt sieraad de Bak in gaan, voor een drankje en hapje ter afsluiting van deze geweldig leuke middag !

Corry

 

 

 

Zondag 19 januari 2020 Nieuwjaarsbijeenkomst

18 rood gehoede vrouwen met 18 fraai ingepakte cadeaus bevolken deze zondagmiddag “De Oude Oost”.
Op deze eerste bijeenkomst van het nieuwe jaar proosten we met een glaasje Prosecco.
Queen Antonia kijkt nog even terug op de activiteiten van vorig jaar en vooruit naar de komende.
Dan schuiven we de tafels aan elkaar, komt een grote dobbelsteen op tafel, worden de cadeaus uitgepakt en begint het grote schuif-door, pak-af, ruil en wisselspel.
Begeerlijke objecten schuiven over tafel om net zo snel weer van eigenaar te wisselen. Een hilarisch spel !
Uiteindelijk gaat (bijna) iedereen wel met een cadeautje naar huis, maar niet nadat we nog gezellig napraten met een glaasje en lekkere hapjes.
Het was weer oergezellig !!

Corry